Een binnenhuisarchitect inhuren voor het ontwerpen en verbouwen van een huis kan je veel tijd en geld besparen. Men heeft vaak het idee dat het zeer kostbaar is om een professional in te huren. Of men denkt dat het niet per sé nodig is. Toch kan het inhuren van een binnenhuisarchitect voor je verbouwing een groot verschil maken en is het een goed idee om hier eens over na te denken. Wij geven je 5 redenen waarom je juist wèl een binnenhuisarchitect in de arm moet nemen.

Voorbeeld van een interieuradvies van HAM design

 1. Functioneel, comfortabel èn mooi wonen

Hoe fijn is het als je na een lange werkdag thuiskomt in een comfortabel en mooi huis?! Ook als je veel thuis bent, is het fijn als je huis echt een thuis voor je is. Een huis op een zo slim mogelijke manier indelen, vergt het oog van een professional. Een binnenhuisarchitect, of interieurontwerper, denkt bij het ontwerpen van een interieur niet alleen aan het esthetische aspect. Het is minstens zo belangrijk dat de ruimtes functioneel en comfortabel zijn.

2. Een binnenhuisarchitect heeft connecties

Interieurontwerpers hebben een netwerk aan leveranciers en partners waarmee ze regelmatig samenwerken. Dit betekent dat ze vaak meubels, keukens, vloeren en andere producten tegen lagere prijzen kunnen inkopen. Neem je een binnenhuisarchitect in de arm, dan bespaar je dus op je inrichting, terwijl je wèl de kwaliteit krijgt die je graag zou willen.

3. Een binnenhuisarchitect inhuren bespaart je tijd

Hele weekenden doorbrengen in meubelwinkels en verfzaken? Voor sommigen is dit een droom, maar voor velen een nachtmerrie. Er is zoveel keus op het gebied van kleuren, stoffen, keukens en meubels dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een binnenhuisarchitect kiest op basis van jouw smaak een beperkt aantal opties die goed bij elkaar passen en presenteert deze aan jou. Vervolgens kies je zelf wat je mooi vindt. Dit bespaart je dus een hoop tijd en keuzestress!

4. Voorkom (kostbare) fouten

Het werk van een interieurontwerper stopt niet bij het maken van een design. De volgende stap is om dit ontwerp te vertalen naar technische tekeningen die nodig zijn voor een verbouwing. Deze tekeningen zijn zeer gedetailleerd, waardoor de kans klein is dat er iets verkeerd wordt uitgevoerd door de aannemer. Zonder dit soort tekeningen gaat er al snel iets fout in de uitvoering, waardoor dit voor dubbel werk en extra kosten kan zorgen.

5. Ervaar minder stress tijdens de verbouwing

Iedereen die weleens een verbouwing heeft meegemaakt, weet hoe stressvol dit kan zijn. Er zijn veel verschillende partijen betrokken die met elkaar samen moeten werken. Dit vergt een gestructureerde planning. Veel interieurstudio’s, -ontwerpers en binnenhuisarchitecten kunnen je hierbij bijstaan en de verbouwing begeleiden. Een binnenhuisarchitect heeft jarenlange, constante, ervaring met dit soort werkzaamheden, terwijl een gemiddeld persoon misschien een paar huizen in zijn hele leven verbouwt.

Kortom, door een binnenhuisarchitect in te huren wordt je woning niet alleen mooi, comfortabel en functioneel, maar bespaar je jezelf ook een hoop tijd, stress en geld. Het zou dus goed kunnen dat je uiteindelijk, na de verbouwing, goedkoper uit bent als je de hulp inschakelt van een professional!