MimooZa Café

MimooZa is een klein café dat het hart vormt van gezondheidscentrum Zaans Kleurrijk in Zaandam. De mimosa bloem diende als inspiratie voor het ontwerp van dit café. Daarom kozen we de kleuren geel als accentkleur, ter referentie aan de bloem. Daarnaast gebruikten we de kleur blauw, ter referentie aan de natuur. Hout en messing lieten we als materiaal terugkeren in het ontwerp.

Het café heeft een open keuken, waardoor er een transparante en open atmosfeer werd gecreëerd. De toonbank lieten wij doorlopen over de gehele breedte van het café. Om de toonbank een bijzondere uitstraling te geven, werd er gekozen voor handgemaakte Inzik tegels met daarop een mimosa bloem geschilderd. Het ontwerp werd getekend door HAM design en vervolgens werd dit ontwerp met de hand op de tegels geschilderd door Iznik in Turkije.

Naast de ingang van het café realiseerden we een lounge hoek, waarvoor enkel vintage meubels werden gebruikt. Een subtiel detail was de op maat gemaakte tafel waarin dezelfde blauwe Iznik tegels terugkomen als die gebruikt werden voor de toonbank. Langs de lengte van de ramen was er een lange bar geplaatst. Op deze zitplaatsen kon je heerlijk in het licht zitten, waardoor ze zeer geschikt waren om aan te lezen.

Project type / Retail interieur
Project rol / Design
Project datum / 2017

Bekijk concept

Café MimooZa • Zaandam

Concept & Visuals

MimooZa café mood board

Moodboard

MimooZa café interieur 3D visualisatie

3D visualisatie

MimooZa café plattegrond

Plattegrond