Lofting

Lofting is een short en long stay hotelconcept dat zich richt op business nomads. Lofting biedt alles wat een reizende professional nodig heeft aan op één plek: fietsverhuur, sportschool, restaurant en werkplekken. Lofting is meer dan een tijdelijk verblijf. Het is een gemeenschap van gelijkgezinden, waardoor een expat zich snel thuis zal voelen in zijn nieuwe stad. Lofting biedt units aan van verschillende groottes, voor een kort verblijf van een aantal dagen of weken tot een langer verblijf van een jaar.
HAM design heeft zowel het ontwerp van de units als het ontwikkelen van de Lofting merkidentiteit voor rekening genomen.

Het ontwerp van de units was gericht op het maximaal benutten van de beschikbare ruimte. Daarom bestond elke unit uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping realiseerden we een werkplek, woonkamer, badkamer en keuken, oftewel alles wat je van dag tot dag nodig hebt. Op de tweede verdieping ontwierpen we de slaapkamer.

De Lofts werden ontworpen op minimalistische wijze. Er was vooral gekozen voor neutrale kleuren, zodat het design van de Lofts in de smaak kon vallen bij de meerderheid van de bewoners.

Project type / Hotel interieur & Grafisch ontwerp
Project rol / Design
Project datum / 2015

Concept & Visualisatie

Loft niveaus van de Lofting units
Lofting 3D afbeelding - 3
Lofting 3D afbeelding - 1
Verschillende zones van de Lofting unit
Plattegrond van de kleinste Lofting unit
Plattegrond van de Lofting middelgrote unit
Plattegrond van de grootste Lofting unit
Zijaanzicht van de grootste Lofting unit
Lofting concept mood board - 2

MoodboarD

Lofting concept mood board - 1

Moodboard

Lofting concept mood board - 3

Moodboard

Lofting concept mood board - 4

Moodboard

Lofting concept logo - 2
Lofting concept logo - 1