Admiraal • Appartement Amsterdam

Admiraal

Dit project bestond uit de volledige renovatie van een appartement in Amsterdam Oud-West. De verbouwing was zeer grondig, aangezien het appartement uit twee verdiepingen bestond, waarbij de kelder met zijn lage plafond oorspronkelijk ongeschikt was voor dagelijkse gebruik. Om hier verandering in te brengen, werd de volledige vloer van het appartement 50 cm verhoogd. De uiteindelijke plafondhoogte van de kelder is hierdoor 230 cm geworden. Op deze manier werd er 60 vierkante meter extra woonruimte toegevoegd aan het appartement. De trap naar de kelder is werd verplaatst naar de voorzijde van het appartement, recht voor een groot raam. Rond het trapgat zijn werden glazen muren geplaatst, waardoor er veel natuurlijk licht de kelder binnen kon komen. De kelderverdieping bestaat nu uit drie slaapkamers en een badkamer.
Op de begane grond werden alle muren verwijderd om een open ruimte te creëren waarin de woonkamer, eetkamer en open keuken konden worden gerealiseerd. De keuken en het keukeneiland zijn werden gebouwd op basis van IKEA keukenelementen, gecombineerd met op maat gemaakte deuren.
Om een nog ruimtelijker gevoel te creëren in de woon-/eetkamer werden er drie grote tuindeuren geplaatst die toegang geven tot de 100 vierkante meter grote tuin. In de tuin werd er een verhoogd terras aangelegd met plaats voor een buitenhaard. Verder plaatsten we er achterin de tuin een schuur die als opslagruimte kon gaan dienen.
De toegepaste stijl voor dit project is minimalistisch, waarbij er gekozen is voor het gebruik van veel zwarte accenten. Om de woning een warme uitstraling te geven werd een visgraat vloer geplaatst op de gehele bovenverdieping van het appartement. In de kelder viel de keuze op een gietvloer.

Project type / Woning interieur
Project rol / Design & Uitvoering
Project datum / 2017

Bekijk concept

Interieur foto van het Admiraal appartement - 1
Interieur foto van het Admiraal appartement – 2
Interieur foto van het Admiraal appartement – 6
Interieur foto van het Admiraal appartement – 9
Interieur foto van het Admiraal appartement – 4
Interieur foto van het Admiraal appartement – 5
Admiraal • Appartement Amsterdam
Interieur foto van het Admiraal appartement – 11
Interieur foto van het Admiraal appartement – 12
Interieur foto van het Admiraal appartement – 13
Interieur foto van het Admiraal appartement – 15
Interieur foto van het Admiraal appartement – 16
Interieur foto van het Admiraal appartement – 17

Concept & Visualisatie

Moodboard #1

Moodboard #2

Plattegrond van de begane grond van het Admiraal appartement

Plattegrond begange grond

Plattegrond van de kelder van het Admiraal appartement

Plattegrond Kelder

3D afbeelding van het Admiraal appartement – 1
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 2
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 3
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 4
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 5
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 6
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 7
3D afbeelding van het Admiraal appartement – 8

Oldenbarneveldt • Appartement Amsterdam

Oldenbarneveldt

Dit project bestond uit de complete renovatie van een appartement van 60 vierkante meter in Amsterdam Oud-West. Het doel van dit project was om de beschikbare ruimte maximaal te benutten en tegelijkertijd het comfort zo hoog mogelijk te houden. De toegepaste stijl was eclectisch, waarbij er voor veel donkere kleuren werd gekozen.

In het oorspronkelijke appartement zat de slaapkamer aan de voorkant, de keuken in een aparte kamer en de badkamer was erg klein van formaat. In het nieuwe ontwerp werden de keuken, woonkamer en eetkamer samengevoegd tot één ruimte. Bij het ontwerpen van de keuken viel de keuze op een kookeiland, zodat deze tevens als bar gebruikt kon worden. De slaapkamer werd verplaatst naar de stillere achterzijde van de woning. In de nieuwe badkamer plaatsten we een prachtige op maat gemaakte zwart stalen douchecabine en een losstaand bad. Dit combineerde zeer mooi met de tegels welke een betonnen uitstraling hadden.

Oorspronkelijk was er een gang die toegang gaf tot de andere delen van het appartement. In het nieuwe design werd de gang verwijderd en de voordeur verplaatst, zodat deze direct toegang gaf tot de woning. Door deze wijziging is er veel ruimte vrijgekomen, waardoor er o.a. een tweede slaapkamer, een washok en een apart toilet toegevoegd konden worden. Tevens werden alle muren in de woon-/eetkamer verwijderd, waardoor er zeer veel licht in dit vertrek binnen kon komen.

In de hoofdslaapkamer is een op maat gemaakte kledingkast geplaatst op basis van IKEA elementen. Voor meer informatie hierover kun je dit project bekijken.

Project type / Woning interieur
Project rol / Design & uitvoering
Datum / 2014

Bekijk concept

Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 2
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 1
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 3
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 16
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 5
Oldenbarneveldt • Appartement Amsterdam
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 8
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 9
Op maat gemaakte douche cabine van staal en ijzer, in zwart gespoten
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 10
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 13
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 12
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 16
Interieur foto van het Oldenbarneveldt appartement - 14

Concept & Visualisatie

Mood board voor het Oldenbarneveldt appartement

MoodboarD

Plattegrond van het Oldenbarneveldt appartement

Plattegrond

3D afbeelding van het Oldenbarneveldt appartement – 3
3D afbeelding van het Oldenbarneveldt appartement – 2
3D afbeelding van het Oldenbarneveldt appartement – 1

Café MimooZa • Zaandam

MimooZa Café

MimooZa is een klein café dat het hart vormt van gezondheidscentrum Zaans Kleurrijk in Zaandam. De mimosa bloem diende als inspiratie voor het ontwerp van dit café. Daarom kozen we de kleuren geel als accentkleur, ter referentie aan de bloem. Daarnaast gebruikten we de kleur blauw, ter referentie aan de natuur. Hout en messing lieten we als materiaal terugkeren in het ontwerp.

Het café heeft een open keuken, waardoor er een transparante en open atmosfeer werd gecreëerd. De toonbank lieten wij doorlopen over de gehele breedte van het café. Om de toonbank een bijzondere uitstraling te geven, werd er gekozen voor handgemaakte Inzik tegels met daarop een mimosa bloem geschilderd. Het ontwerp werd getekend door HAM design en vervolgens werd dit ontwerp met de hand op de tegels geschilderd door Iznik in Turkije.

Naast de ingang van het café realiseerden we een lounge hoek, waarvoor enkel vintage meubels werden gebruikt. Een subtiel detail was de op maat gemaakte tafel waarin dezelfde blauwe Iznik tegels terugkomen als die gebruikt werden voor de toonbank. Langs de lengte van de ramen was er een lange bar geplaatst. Op deze zitplaatsen kon je heerlijk in het licht zitten, waardoor ze zeer geschikt waren om aan te lezen.

Project type / Retail interieur
Project rol / Design
Project datum / 2017

Bekijk concept

Café MimooZa • Zaandam

Concept & Visuals

MimooZa café mood board

Moodboard

MimooZa café interieur 3D visualisatie

3D visualisatie

MimooZa café plattegrond

Plattegrond


Kledingkast op maat

IKEA kledingkast op maat

Om de beschikbare ruimte in de slaapkamer van dit appartement optimaal te benutten, hadden we een op maat gemaakte kledingkast ontworpen. Op maat gemaakte kasten zijn over het algemeen kostbaar. Om een goedkoper alternatief aan te bieden aan onze klant gebruikten we IKEA kastelementen als basis, waarop op maat gemaakte deuren werden geïnstalleerd. De kast werd ontworpen met open en gesloten opbergruimtes, zodat de kast ook een decoratieve functie kon vervullen.

Project type / Meubels op maat
Project rol / Design & Uitvoering
Project datum / 2014

Bekijk concept

Foto van custom IKEA kledingkast

Concept & Visualisatie

Mood board voor custom IKEA kledingkast

Mood boarD

Technische tekening van custom IKEA kledingkast

Technische Tekening

Kledingkast op maat

Perspectief Tekening

Explosietekening van custom IKEA kledingkast

Explosie Tekening


Huisstijl M&L

M&L

Voor een interieurstudio uit Amsterdam hebben wij een huisstijl ontwikkeld. Het project bestond uit het ontwerpen van een logo en visitekaartjes, het bepalen van lettertypes en kleurcombinaties. Alle achtergrondillustraties gebruikt in de ontwerpen zijn handgeschilderd of getekend.

Project type / Grafisch ontwerp
Project rol / Design & Productie
Project datum / 2015

Bekijk concept

Huisstijl M&L
Foto van visitekaartje ontwerp

Concept

Mood board voor huisstijl ontwerp

MoodboarD


Keuken op maat

Custom IKEA Keuken

Een klant benaderde ons met de vraag om een keuken te ontwerpen met een opvallende en luxe uitstraling, voor een betaalbare prijs. Met dit in gedachten besloten we om een IKEA keuken als basis te nemen en deze volledig aan te passen.

Het hart van de keuken bestond uit IKEA keukenkasten en -apparatuur. De deuren werden op maat gemaakt van hout, met een zwart houten laag als afwerking. Het keukenblad maakten we van eenkleurig zwart hi-max corian. Ook de keukenapparatuur, de gootsteen, kraan en aluminium achterwand werden zwart gemaakt.

Project type / Meubels op maat
Project rol / Design & Uitvoering
Project datum / 2017

Bekijk concept

Zijaanzicht foto van custom IKEA hack keuken
Keuken op maat
Vooraanzicht foto van custom IKEA hack keuken

Concept & Visuals

Mood board

Perspectief

Technische tekening van custom IKEA hack keuken

Technische tekening


Lofting • Short stay concept

Lofting

Lofting is een short en long stay hotelconcept dat zich richt op business nomads. Lofting biedt alles wat een reizende professional nodig heeft aan op één plek: fietsverhuur, sportschool, restaurant en werkplekken. Lofting is meer dan een tijdelijk verblijf. Het is een gemeenschap van gelijkgezinden, waardoor een expat zich snel thuis zal voelen in zijn nieuwe stad. Lofting biedt units aan van verschillende groottes, voor een kort verblijf van een aantal dagen of weken tot een langer verblijf van een jaar.
HAM design heeft zowel het ontwerp van de units als het ontwikkelen van de Lofting merkidentiteit voor rekening genomen.

Het ontwerp van de units was gericht op het maximaal benutten van de beschikbare ruimte. Daarom bestond elke unit uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping realiseerden we een werkplek, woonkamer, badkamer en keuken, oftewel alles wat je van dag tot dag nodig hebt. Op de tweede verdieping ontwierpen we de slaapkamer.

De Lofts werden ontworpen op minimalistische wijze. Er was vooral gekozen voor neutrale kleuren, zodat het design van de Lofts in de smaak kon vallen bij de meerderheid van de bewoners.

Project type / Hotel interieur & Grafisch ontwerp
Project rol / Design
Project datum / 2015

Concept & Visualisatie

Loft niveaus van de Lofting units
Lofting 3D afbeelding - 3
Lofting 3D afbeelding - 1
Verschillende zones van de Lofting unit
Plattegrond van de kleinste Lofting unit
Plattegrond van de Lofting middelgrote unit
Plattegrond van de grootste Lofting unit
Zijaanzicht van de grootste Lofting unit
Lofting concept mood board - 2

MoodboarD

Lofting concept mood board - 1

Moodboard

Lofting concept mood board - 3

Moodboard

Lofting concept mood board - 4

Moodboard

Lofting concept logo - 2
Lofting concept logo - 1

Zwevend Wandmeubel

Zwevend Wandmeubel

Een stel woonachtig in een appartement in Amsterdam Oud-West was op zoek naar een ruimtebesparend meubel met veel opslagruimte. Om aan deze wens te voldoen ontwierpen we een functionele muurkast die de verschillende leefruimtes van de woning met elkaar kon verbinden. De kast besloeg de gehele lengte van het appartement en verbond daardoor de woonkamer, eetkamer en keuken met elkaar. De kast bood ruimte voor het ophangen van jassen, een tv, het opbergen van keukenapparatuur en diende tevens als boekenkast. Met open en gesloten opbergruimtes was de kast zowel functioneel als mooi om te zien.
We kozen ervoor om het meubel zwevend te bevestigen aan de muur, zodat deze op leek te gaan in het appartement. Doordat de kast helemaal wit was, sprongen eventuele accessoires die geplaatst konden worden op het meubel meer in het oog.

Project type / Meubels op maat
Project rol / Design
Project datum / 2016

Bekijk concept

Foto van op maat gemaakt zwevend wandmeubel - tv
Foto van op maat gemaakt zwevend wandmeubel - tv 2
Foto van op maat gemaakt zwevend wandmeubel - boeken 2
Zwevend Wandmeubel
Foto van op maat gemaakt zwevend wandmeubel - keuken

Concept & Visualisatie

Mood board voor op maat gemaakt zwevend wandmeubel

Mood boarD

Technische tekening van op maat gemaakt zwevend wandmeubel

Technische tekening

Perspectief tekening van op maat gemaakt zwevend wandmeubel

Perspectief